Hoe verloopt een behandeling

Je paard staat in zijn stal, of op een poetsplaats, los of vast. Het ene paard wil in zijn stal geen gedoe en gefrunnik. Terwijl een ander de veiligheid van zijn eigen stal juist heel fijn vind. Dat weet jij als eigenaar/verzorger heel goed.

Zijn er plaatsen die extra aandacht mogen hebben? Of zijn er andere klachten? Dan hoor ik dat graag vooraf. Denk aan een oud litteken, gedragsproblemen, een blessure etc.

Vervolgens laat ik mijn handen over het paard heen glijden, zo kan hij of zij alvast wennen aan de aanrakingen. Heeft je paard een deken op? Geen probleem, Reiki laat zich niet tegenhouden door een deken.

Ik begin met mijn handen achter de oren en werk naar de voorbenen, vervolgens vanaf de schoft weer naar achteren naar de billen en de benen. En wissel daarna van kant.

De ene keer laat ik mijn handen langer op een plek liggen dan de andere keer. Stapt het paard even weg? Geen probleem, blijkbaar is het op die plek voor nu even genoeg.

Ik zie regelmatig dat paarden aanvankelijk onwennig reageren. En daardoor soms eerst even wat onrustiger worden. Onbekend maakt onbemind. Rustig blijven en meebewegen werkt het beste.

Een behandeling duurt ergens tussen 10 minuten en drie kwartier. Je paard bepaalt het zelf, en per keer kan het anders zijn.

Doordat ik al jaren ervaring heb met paarden snap ik de taal van het dier. Ik ben in de eerste plaats een paardenmens daarna een Reiki practitioner.