Geschiedenis

Eind 2019 startte mijn Reiki avontuur met het halen van mijn Reiki I certificaat in de Usui traditie. Reiki waarmee je jouw natuurlijke vermogen om te genezen ondersteunt. Maar met het halen van het certificaat ben je er niet, je moet gaan oefenen. Het blijven door ontwikkelen. Maar op wie? Want alleen jezelf behandelen is toch minder leerzaam dan wanneer je ook anderen Reiki geeft.

En toen “ineens” kon ik dit combineren met een van mijn grote passies. Paarden. Cass werd mijn eerste “proefkonijn”al snel aangevuld met Wando, en mijn verzorgpaard Bluebell. Bijzonder om te voelen hoe deze paarden zo verschillend reageren op Reiki. Voor de jaarwisseling had ik ineens drie paarden om regelmatig te behandelen en mijn Reiki door te ontwikkelen.

Reiki bij paarden is heel bijzonder. Als mens hebben we vaak de neiging in te vullen, de denken wat onze behoefte en die van het paard is. Terwijl een paard instinctief reageert, zonder tussenkomst van het brein. Cass en Wando hebben beiden de eerste behandelingen eerst een moment van verwarring ervaren. De energie die ze voelden is natuurlijk, maar die ervaren op bepaalde plaatsen én door een mens dat was toch echt wel even gek. En dat kan, dat mag.

Cass was de eerste keer een heel bijzondere ervaring. Een paard dat zo op zoek is naar afleiding en dat vindt in alles om hem heen, zelden ontspannen stil staat bij mensen. En dan na die onrust in het begin ineens heerlijk op rust ging staan, zachtjes kauwend. En na het afsluiten in zijn stal stond te gapen. Geweldig om te zien.

Reiki werkt waar het nodig is, niet waar jij denkt dat het nodig is.